1177.se - Sveriges bästa offentliga sajt 2011

"Det finns något storslaget över det uppdrag som 1177 har tagit sig an: Att både guida till rätt vårdcentral eller sjukhus och informera om såväl sjukdomar som symtom. Med funktioner hela vägen som varför man har ont i tummen till möjligheten att jämför kvaliteten på olika vårdcentraler är det här en sajt som verkligen tar det bästa från Vårdsverige till webben. Och det görs på ett riktigt modernt sätt. "
 
Så lyder motiveringen för 1177.se som  vid Internetworlds årliga tävling "Sveriges 100 bästa sajter" blev utsedd till Sveriges bästa offentliga sajt 2011. 
 

Region Skåne först ut på 1177.se

Bild på 1177.se1177.se - landstingen och regionernas gemensamma webbplats för råd om vård -  tog hem utmärkelsen  i konkurrens med Omvård, Systembolaget, Socialdemokraterna och Röda Korset.
    - Vi känner oss så stolta och glada för den här utmärkelsen. Alla som jobbar med sajten, både nationellt, i Region Skåne och i de andra landstingen gör det med stort engagemang och med besökaren i fokus. Region Skåne har varit involverade i utvecklingen av nya 1177.se ända sedan idéstadiet och vi var först ut på den nya sajten i januari i år. Därför känns det extra roligt att få den här bekräftelsen på att 1177.se har blivit en riktigt bra sajt, säger Region Skånes kommunikationsdirektör Monika Kraft.
 

Anpassas automatiskt efter var man bor

1177.se är ny på Internetworlds lista för i år och knep förstaplatsen i kategorin "Offentlig sektor" direkt. Vid årsskiftet 2010/2011 lanserades nya 1177.se som är Region Skånes och hela Sveriges webbplats om hälso- och sjukvård. 1177.se anpassas automatiskt beroende på var man bor och i Skåne innebär det att man får nyheter, information och länkar till de e-tjänster som är aktuella i just Region Skåne. Man också hitta kontaktuppgifter till vården, jämföra vårdcentraler och se vilka vårdcentraler som har kvälls- och helgöppet.
 
Flera utbyggda och nya tema-områden som "Cancer", "Stroke" , "Gravid" och "Barn och föräldrar" har lanserats under året och stödjer människor utifrån en särskild livssituation.
 

Kampanj för att fler ska upptäcka 1177.se

För att fler ska upptäcka och kunna ha nytta av alla 1177.se:s tjänster genomför Region Skåne just nu en kampanj till småbarnsföräldrar i Skåne.
     - Många söker information på Internet när det gäller hälsa och sjukdomar, inte minst kring barns hälsa. Genom kampanjen hoppas vi att fler ska upptäcka 1177.se och allt som vår sajt erbjuder av råd, e-tjänster och hjälp att hitta rätt i vården, säger Monika Kraft. 
 
Läs mer på: www.1177.se
 
 
 • Sidan uppdaterad
  Faktaägare: Anna Möller
 • Kontakta Region Skåne

  • Postadress: Region Skåne
   291 89 Kristianstad
   Besöksadress: Västra Storgatan 12, Kristianstad
  • Telefon: 044 - 309 30 00
  • Om cookies