Information om Region Skånes olika avdelningar och mottagningar finns på vard.skane.se.
Hitta vård (vard.skane.se)
Centralsjukhuset Kristianstad
Centralsjukhuset Kristianstad är ett akutsjukhus med verksamhet dygnet runt. Sjukhuset erbjuder specialiserad akutsjukvård, förlossningsvård och planerade operationer.
På sjukhuset finns akutmottagning samt mottagningar och vårdavdelningar inom många olika specialiteter. Här finns även förlossningsavdelning, BB och neonatalavdelning för tidigt födda barn.
Sjukhuset har ett diagnostiskt centrum där patienter som misstänks ha cancer eller annan allvarlig sjukdom får utredning med kortast möjliga väntetider.
Totalt arbetar cirka 2000 medarbetare hos oss.
Kontaktperson:
Emelie Färm, HR-partner telefon: 044-3092794, e-postadress: Emelie.Farm@skane.se,
Helsingborgs lasarett
Helsingborgs lasarett är ett akutsjukhus med verksamhet dygnet runt. Sjukhuset erbjuder specialiserad akutsjukvård, förlossningsvård och planerade operationer från hela nordvästra Skåne.
På sjukhuset finns akutmottagning samt mottagningar och vårdavdelningar inom många olika specialiteter. Här finns även förlossning och neonatalvård för tidigt födda barn och deras mammor.
På lasarettets diagnostiska centrum får patienter med misstänkt cancer eller annan allvarlig sjukdom utredning med kortast möjliga väntetider.
Totalt arbetar drygt 3 000 medarbetare hos oss.
Kontaktperson:
Carl Fredlund, HR-specialist, telefon 0725-40 44 65, e-postadress: Carl.Fredlund@skane.se
Hässleholms sjukhus
Hässleholms sjukhus är ett närsjukhus som erbjuder närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här finns ett ortopediskt centrum som är ett av Sveriges största när det gäller höft- och knäartroplastikoperationer.
På sjukhuset finns operation, mottagningar och vårdavdelningar inom många olika specialiteter. Här finns en akutmottagning som tar emot patienter med medicinska sjukdomar.
Totalt arbetar cirka 500 medarbetare hos oss.
Kontaktperson:
Emelie Färm, HR-partner, telefon: 044-3092794, e-postadress: Emelie.Farm@skane.se
Lasarettet i Landskrona
Lasarettet i Landskrona är ett mindre sjukhus som bedriver planerad kirurgi. De flesta operationer är för godartade besvär, till exempel gallsten och bråck, men även operationer för cancer görs.
Det bedrivs vård dygnet runt på lasarettets vårdavdelningar. På lasarettet finns mottagningar för bland annat barn, diabetiker, personer med hjärtproblem, hudbesvär och övervikt. Det finns också en akutmottagning för de som är 18 år eller äldre, som är öppen vardagar under dagtid.
Totalt arbetar cirka 350 medarbetare hos oss.
Kontaktperson:
Carl Fredlund, telefonnummer: 042-406 11 42, e-postadress: Carl.Fredlund@skane.se
Lasarettet i Ystad
Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus med verksamhet dygnet runt. Sjukhuset erbjuder specialiserad akutsjukvård, förlossningsvård och planerade operationer.
På sjukhuset finns akutmottagning samt mottagningar och vårdavdelningar inom många olika specialiteter. Här finns en förlossningsavdelning och BB. Efter komplicerade förlossningar kan mammor och barn erbjudas lättare neonatalvård.
Patienter från stora delar av Skåne kommer till Ystad för bland annat tarmoperationer, så kallad kolonkirurgi, och för manlig sterilisering.
Totalt arbetar cirka 1000 personer här.
Kontaktperson:
Emma Åkesson, HR-strateg, telefonnummer: 0411-99 56 72, e-postadress: Emma.Akesson@skane.se
Lasarettet Trelleborg
Lasarettet Trelleborg har mottagningar för de allra vanligaste sjukdomarna; hjärtproblem, lungsjukdomar, neurologiska besvär, reumatiska sjukdomar, öron-näsa-hals, ögon, gynekologi, kirurgi, urologi, logopedi, ortopedi och diabetes.
Det finns en mottagning för barn och för personer som har besvär med magsäck och tarmar. I anslutning till lasarettet finns en psykiatrisk mottagning och ett palliativ team som åker hem till patienter för vård i livets slutskede.
Sjukhuset har en akutmottagning som har öppet varje dag.
Sjukhuset har ett ortopediskt centrum som utför planerade knä- och höftoperationer. Efter enklare ortopediska operationer, till exempel korsbandsskador, fotingrepp och axlar kan patienterna åka hem samma dag. Dagkirurgi bedrivs även för personer som har besvär med bland annat halsmandlar och polyper.
Totalt arbetar cirka 700 medarbetare hos oss.
Kontaktperson:
Emma Åkesson, HR-strateg, telefonnummer: 0411-99 56 72, e-postadress: Emma.Akesson@skane.se
Medicinsk service
Medicinsk service, med cirka 2 000 medarbetare, möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning.
Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.
Kontaktperson:
Charlotta Ibohm, HR-partner, telefonnummer: 046-17 76 70, e-postadress: Charlotta.Ibohm@skane.se
Primärvården
Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne.
Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF).
Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen.
Kontaktperson:
Charlotte Olsson, HR-specialist, telefonnummer: 046-275 25 21, e-postadress: Charlotte.AM.Olsson@skane.se
Psykiatri, habilitering och hjälpmedel
Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.
Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.
Kontaktperson:
Cathrin Berthelson, HR-strateg, telefonnummer: 046- 77 08 61, e-postadress: Cathrin.Berthelson@skane.se
Skånes universitetssjukvård
På Skånes universitetssjukhus (Sus) finns hela bredden: högspecialiserad vård, forskning och utbildning. Vi har verksamhet i både Malmö och Lund.
Sus är Sveriges tredje största sjukhus. Vi ger nationell högspecialiserad vård inom flera områden. Här finns forskning tätt knuten till patientnära klinisk verksamhet och i samarbete med Lunds universitet. Vi undervisar och handleder studenter, som ju är våra framtida medarbetare. Studenter inom alla yrkeskategorier (fysioterapeuter, sjuksköterskor, kuratorer, läkare, undersköterskor med flera) har så kallad VFU, verksamhetsförlagd utbildning, hos oss.
Inom Sus är vi omkring 12 000 medarbetare med över 100 olika yrken.
Kontaktperson:
Ylva Nilsson-Fahlen, Enhet utbildning vårdprofessioner,
telefonnummer: 046-17 78 94, e-postadress: Ylva.Nilsson-Fahlen@skane.se
Ängelholms sjukhus
Ängelholms sjukhus är närsjukhuset i nordvästskåne med närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård.
Ängelholms sjukhus har en akutmottagning.