Arbetsterapeut, vikariat, till Handkirurgi rehabilitering i Malmö
Om tjänsten
Det går inte längre att söka den här tjänsten. Urval pågår.
Kommun: Malmö
Omfattning: Heltid
Antal sökande: 15
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Referensnummer: C212128
Gör skillnad. Varje dag.
Den handkirurgiska verksamheten på Skånes universitetssjukhus (Sus) bedriver högspecialiserad vård för personer med handskador och handsjukdomar. Under ett och samma tak har vi samlat öppenvård, slutenvård, rehabilitering, operation och sekretariat. Vi har ett nära och givande samarbete mellan enheterna och en ständig dialog kring hur vi kan erbjuda patienten den bästa vården.
Handkirurgi rehabilitering är en enhet med cirka 20 anställda inom professionerna fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator, sekreterare samt en enhetschef. Vi arbetar i stora, ljusa lokaler med mottagningsrum och utrymmen för funktions- och aktivitetsträning.
Som medarbetare hos oss blir du en del av en stor och sammansvetsad rehabiliteringsgrupp. Vi som arbetar här har gedigen erfarenhet och kunskap samt bedriver kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete utifrån beprövad erfarenhet och evidens. Flera medarbetare är disputerade och det bedrivs avancerad forskning som gör att du får ta del av det senaste inom området.
Arbetsuppgifter
Vi välkomnar en arbetsterapeut för ett vikariat på 12 månader.
Rehabilitering efter en handskada sker framför allt i teamarbete mellan arbetsterapeut och fysioterapeut. Vi har också ett nära samarbete med ansvarig handkirurg och om behov finns med vår kurator. En stor del av våra patienter är unga, arbetsföra och oftast mycket motiverade till träning och mottagningsverksamheten har en hög patientgenomströmning.
Som arbetsterapeut hos oss arbetar du med bedömning och behandling av patienter med handkirurgiska skador och sjukdomar. En viktig faktor för ett gott slutresultat efter en handkirurgisk operation är tidig mobilisering. Kunskaper om handens anatomi, strukturers läkningsförlopp och kirurgiska åtgärder är viktigt för analys och val av åtgärd. Vanligt förekommande arbetsterapeutiska arbetsuppgifter inkluderar utprovning och tillverkning av ortoser, bedömning och behandling av ödem och ärr samt utprovning av kompression. Därtill ingår uppgifter som instruktion av rörelseträning och åtgärder vid hyperestesi och köldintolerans, bedömning och träning av känsel efter nervskador samt träning i patientens dagliga aktiviteter. Din roll som arbetsterapeut är framför allt pedagogisk där hänsyn tas till patientens individuella förutsättningar och delaktighet i rehabiliteringsprocessen.
När du börjar hos oss får du en mentor och vi erbjuder en introduktionsperiod baserad på dina tidigare erfarenheter och kompetens. Du behöver efter introduktionen kunna arbeta självständigt med stort eget ansvar i en verksamhet med högt tempo och förhållandevis korta behandlingstider. Samtidigt har vi ett öppet klimat och erbjuder alltid varandra stort kollegialt stöd och samarbete kring patienten.
- Vi är en verksamhet där medarbetarna har en stor yrkesstolthet. Att arbeta med rehabilitering av handen är mycket intressant och komplext och vi kan verkligen göra skillnad i patientens dagliga liv. Tack vara gedigen forskning inom vårt område har vi stor kunskap om hur en god rehabilitering kan bedrivas. Personer som börjar hos oss brukar stanna länge och jag tror att de spännande arbetsuppgifterna som rehabilitering av handen erbjuder, det goda samarbetet och lärandet kollegor emellan samt stora möjligheter till egen utveckling inom området bidrar till detta, säger Elisabeth Ekstrand, som arbetar som enhetschef på rehabiliteringsmottagningen.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Tidigare erfarenhet av att arbeta med handrehabilitering är meriterande och det är även en fördel om du har vidareutbildning inom handrehabilitering.
För oss är det av vikt att hitta en kollega som har driv och trivs i en organisation med mycket energi och framåtanda. Tempot är tidvis högt och du behöver därför vara flexibel och ha god förmåga att prioritera samt ha ett professionellt förhållningssätt. Du måste också ha en god pedagogisk förmåga och kunna motivera patienten till egenträning samt att driva sin rehabilitering framåt. Vi värdesätter också egenskaper som initiativförmåga och god samarbetsförmåga. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.
Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!
På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktperson
-
Elisabeth Ekstrand
Enhetschef Handkirurgi rehabilitering- E-post: elisabeth.ekstrand@skane.se
- Telefon: 040 – 33 36 37
Fackliga företrädare
-
Emmie Jönsson
facklig representant Handkirurgi rehabilitering- E-post: emmie.jonsson@skane.se
- Telefon: 040-33 17 92
Publicerad: 7 oktober 2024
Fick du hjälp av informationen på denna sida?