Vid frågor eller för mer information om karriärstöd på Centralsjukhuset Kristianstad och Hässleholms sjukhus, kontakta Isam Atroshi, forskningschef.
Kontakt
-
Isam Atroshi
- E-post: Isam.Atroshi@skane.se
- Telefon: 044-309 12 79
Region Skåne
För att stödja och välkomna studenter och medarbetare hela vägen till en docentur erbjuder Lunds universitet och Region Skåne karriärstödet Från student till docent.
Syftet med karriärstödet Från student till docent är att lyfta och förtydliga det stöd som finns inom Lunds universitet och Region Skåne för att stimulera, främja, och premiera fler att följa en karriär inom klinisk forskning i Skåne.
Handlingsplan: Från student till docent (pdf, nytt fönster)
Karriärstödet gäller alla legitimerade yrkesgrupper, både privat eller offentligt anställda i Skåne. Utbildningsnivå och stöd finns beskrivet i handlingsplanen.
Kontakta den forskningschef eller samordnare för den förvaltning du är intresserad att få karriärstöd från. Observera att stödet kan skiljas åt mellan de olika förvaltningarna. För övergripande frågor om karriärstödet kontakta forsknings- och innovationsstrateg Gavyn Edmunds.
Vid frågor eller för mer information om karriärstöd på Centralsjukhuset Kristianstad och Hässleholms sjukhus, kontakta Isam Atroshi, forskningschef.
Helsingborgs lasarett och Ängelholms sjukhus stödjer forskningsintresserade på olika nivåer, oberoende om man befinner sig i en forskningsberedande fas, är doktorand, disputerad, vill bli docent eller vill etablera en egen forskargrupp.
Stödet ges bland annat genom utbildningar, infrastruktur eller kostnadsstöd. Du kan till exempel få:
Vid frågor eller för mer information om karriärstöd på Helsingborgs lasarett och Ängelholms sjukhus, kontakta Simon Heissler, forskningssamordnare.
Vid frågor eller för mer information om karriärstöd i Medicinsk service, kontakta Catarina Lundin, forskningschef.
Centrum för primärvårdsforskning (CPF) erbjuder en åttadagarsutbildning i medicinsk vetenskap och kvalitetsarbete för ST-läkare, oavsett inriktning. Utbildningen ger grundläggande kunskap om medicinsk forskning och kvalitetsarbete. Deltagarna introduceras i ämnen som vetenskapsteori, epidemiologi, statistik, studiedesign, etik och implementering.
Deltagare får efter genomgången utbildning Socialstyrelsens intyg om kurs i delmål 19 (SOSF 2008:17) respektive delmål a5 (SOSF 2015:8). Kursen ges på uppdrag av Region Skåne.
Nationella forskarskolan i allmänmedicin vill ge doktorander i allmänmedicin möjligheter och erfarenheter utöver det som ges via ordinarie doktorandutbildning. Forskarskolan vill stimulera till kreativa och hållbara miljöer för forskning i primärvård och uppmuntra multidisciplinär forskning.
Vid frågor eller för mer information om karriärstöd i Primärvården, kontakta Susanna Calling, forskningschef.
Vid frågor eller för mer information om karriärstöd i Psykiatri, habilitering och hjälpmedel, kontakta Daniel Lindqvist, forskningschef.
En gång per år kan alla disputerade inom vårdprofessioner i Region Skåne anmäla sig till en seminarieserie som har som syfte att inspirera, ge stöd och nätverk till disputerade för att de ska ta steget att bli docenter.
Varje seminarietillfälle har olika teman och båda nationella och internationella föreläsare medverkar. Deltagarna får lära sig att söka anslag till sin forskning, får strategier för att kunna kombinera forskning och kliniskt arbete, samt hur man genomför kliniska prövningar och translationell forskning.
Skånes universitetssjukhus genomför seminarieserien tillsammans med Medicinska fakulteten på Lunds universitet med finansiering från Region Skåne.
För mer information om seminarieserien kontakta professor Diana Karpman via e-postadress diana.karpman@med.lu.se eller docent Anna Sällfors Holmqvist via e-postadress anna.sällfors-holmqvist@med.lu.se.
Vid frågor eller för mer information om karriärstöd på Skånes universitetssjukhus, kontakta Stefan Volk Jovinge, forskningschef.
Från student till docent är en sammanställning av ALF-region Skånes sammanhållna stöd för karriärutveckling inom klinisk forskning från grundutbildning till docentur.
ALF står för avtal om läkarutbildning och forskning. ALF-region Skåne har sedan länge verkat för att stödja utvecklingen Från student till docent inom skånsk hälso- och sjukvård. Detta har skapat bland annat tjänsteutrymmen, forskningsstöd och lönepåslag.
Senast uppdaterad: 25 november 2024
Fick du hjälp av informationen på denna sida?